Doç. Dr. Himmet TEZCAN

Fitopatoloji

himmett@uludag.edu.tr
(0 224) 294 15 73 (Dahili 41573)

 

 
EĞİTİM BİLGİLERİ
Doktora, 1991, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma A.B.D.
Yüksek Lisans, 1984, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma A.B.D.
Lisans, 1982, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
 
 
AKADEMİK DENEYİM
Doç. Dr., 2000, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
Yrd. Doç. Dr., 1994, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
Yrd. Doç. Dr., 1991, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
Arş. Gör., 1986, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü
 
 
UZMANLIK ALANLARI
Mikoloji, Uygulamalı Fitopatoloji, Fungisitler
 
 
SEÇİLMİŞ YAYINLARI
Tezcan, H. and N. Akbudak, 2009. Effects of foliar application of harpin protein against Verticillium dahliae on pepper grown in greenhouse conditions. Journal of Food, Agriculture & Environment 7 (3&4) : 529 - 533.
 
Tezcan, H. and C. Mert, 2009. Natural spread of chestnut blight on some grafted Turkish chestnut cultivars in an area infected with Cryphonectria parasitica ( Murr.) Barr. 1st European Congress on Chestnut( 13-16 October, 2009, Cuneo, Italy )( Poster presentation  P.62 ).
 
Tezcan, H. and C. Mert,  2007. Infection rates of Cryphonectria parasitica on grafted forest chestnut trees and possible occurance of hyphovirulence in Bursa District. Abstracts of International Workshop on Chestnut Management in Mediterranean Countries: Problems and Prospects.
 
Akbudak, N., H. Tezcan, B. Akbudak and V. Seniz, 2006. The Effect of harpin protein on plant growth parameters, leaf chlorophyll, leaf colour and percentage rotten fruit of pepper plants inoculated with Botrytis cinerea. Scientia Horticulturae 109( 2 ): 107-112.
 
Eris, A., H. Tezcan, B. Akbudak and O. A. Karabulut, 2004. Effect of calcium and fungicide treatments on postharvest fungal disorders in sweet cherries stored under normal and modified atmosphere packaging conditions. Ital. J. Food Sci., 16(3): 293-304.
 
 
 
 

CV'ye ulaşmak için tıklayınız.